oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Surówka z porów i jabłek 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka podawać z posiekaną pietruszka albo bez...

Surówka z porów i jabłek 5

Składniki:

Surówka z porów i jabłek 5

 

Sposób przygotowania:

Surówka z porów i jabłek 5
Pory starannie umyć, zdejmując wierzchnie, nadpsute liście, naciąć wzdłuż i odchylając liście umyć pod bieżącą wodą, by dokładnie wypłukać resztki ziemi. Następnie pokrajać w cieniutkie krążki, od razu lekko skrapiając sokiem z cytryny. Jabłka umyć, obrać, pokrajać w cieniutkie paski (lepiej smakują niż starte na tarce). Wymieszać składniki, doprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem, skropić olejem lub wymieszać ze śmietaną. Ułożyć w salaterce, posypać zieleniną.