madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Wariacja truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pianka z zmiksowanych truskawek podana z świeżymi kawałeczkami truskawek oblanymi czerwona galaretką.

Wariacja truskawkowa Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Wariacja truskawkowa

 

Sposób przygotowania:

Wariacja truskawkowa
Pól kilograma obranych, umytych i osuszonych truskawek miksujemy razem z jogurtem naturalnym oraz cukrem pudrem. Po zmiksowaniu dodajemy żelatynę rozpuszczoną w trochę wody.

Tak przygotowany mus wlewamy do kieliszków ułożonych po skosie, a następnie wstawiamy do lodówki aby stężał.

Resztę owoców kroimy na mniejsze kawałki wkładamy do kieliszków w puste miejsca i zalewamy tężejąca galaretką rozpuszczoną w 1,5 szklanki wrzątku. Pozostawiamy do całkowitego stężenia. 
Wariacja truskawkowa
Truskawki miksujemy z cukrem i jogurtem
Wariacja truskawkowa
Mus truskawkowy wlewamy do kieliszków po skosie
Wariacja truskawkowa
Pozostałe truskawki kroimy na mniejsze kawałki
Wariacja truskawkowa
Pokrojone owoce układamy w pustych miejscach
Wariacja truskawkowa
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku