iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna sałatka ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna sałatka z świeżego ogórka z dodatkiem gotowanego jajka. Do tego odrobina czosnku niedźwiedziego dla zdrowia i aromatu .

Wiosenna sałatka ogórkowa

Składniki:

Wiosenna sałatka ogórkowa

 

 

 

 

 

  • cebula

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka ogórkowa
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po 7 min przelewamy je zimna woda i odstawiamy. Zimne obieramy i siekamy.

Ogórki zielone obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebule biała obieramy i kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą.

Dodajemy drobniutko posiekany czosnek niedźwiedzi. Solimy do smaku, dodajemy olej rzepakowy i wszystko razem mieszamy.