Sposób przygotowania:
Sałatka Ogórkowa-SUPER
Ogórki dokładnie myjemy, ( nie obieramy ze skóry ) szatkujemy jak na mizerję, cebulę obieramy i kroimy w plasterki--nie za gróbe--sparzamy ją dokładnie wrzątkiem, obieramy marchew i trzemy ją na gróbej tarce, zieloną pietruszkę szatkujemy drobno nożem na desce. Wszystko to wsypujemy do dużej misy lub garnka, dodajemy sól, cukier, olej i ocet, dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki i pozostawiamy na około 60 min. NIE ODLEWAMY WODY. Następnie sałatkę układamy w słoikach nie zbyt mocno ugniatając dolewamy wody tej, co puściły nam ogórki. Wody powinno nam wystarczyć na całą sałatkę, mi jeszcze troszkę zostało. Gotowe słoiki gotujemy od 8 do 10 min. nie dłużej!!! (można jeść już po wystygnięciu ale lepiej smakują zimą) SMACZNEGO
gusia1000