patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 627]

Zapiekane bułki z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna przekąska dla każdego. Bułki serowe zapiekane z tuńczykiem, ogórkami konserwowymi, serem żółtym oraz papryką.

Zapiekane bułki z tuńczykiem

Składniki:

Zapiekane bułki z tuńczykiem

Farsz

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 ogórki konserwowe
  • 10 dag sera żółtego tartego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Dodatkowo

Sposób przygotowania:

Zapiekane bułki z tuńczykiem
Bułki przekrawam wzdłuż. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

W miseczce przekładam odsączonego tuńczyka dodaję ser żółty tarty.

Ogórki kroję w kostkę dodaję do miski.

Następnie dodaję majonez oraz sól i pieprz. Mieszam.

Farsz nakładam równo na całą powierzchnię bułki.

Paprykę kroję w plasterki kładę po 3 - 4 plastry na bułkę. Piekę ok 5 min w 180 stopniach.

Podaję z ulubionym sosem np. Ketchupem.

Tagi:

przystawki