Sposób przygotowania:
Zapiekane bułki z farszem
Z bułek odcinamy wierzch, a środek wydrążamy. Wyciągnięty miąższ dzielimy na małe kawałki, które wykorzystamy do farszu. FARSZ: Cebulę pokrojoną w kostkę wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy na szklisto. Dokładamy pokrojoną w kostkę szynkę i pieczarki. Całość smażymy, aż składniki się zarumienią. Pod koniec smażenia dodajemy przecier pomidorowy i podlewamy małą ilością wody. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i bazylią. Dorzucamy miąższ z bułek i wszystko mieszamy. Plastry sera kroimy na małe kawałki. Częścią z nich wyścielamy dno wydrążonej bułki. Wkładamy na to farsz i przykrywamy pozostałym serem. Wkładamy bułki do piekarnika. Ich "czapeczki" kładziemy osobno. Pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stopni.