gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zapiekane bułki na kolację

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zapiekane bułki z farszem podaję jako ciepłe danie na kolację. Polecam - są pyszne , a do tego łatwe w przygotowaniu.

Zapiekane bułki na kolację

Składniki:

Zapiekane bułki na kolację

 

  • 3 bułki
  • 1 mały podwójny filet z kurczaka
  • 1 duża cebula
  • 1/2 papryki czerwonej
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • przyprawa do kurczaka
  • 60 gram żółtego sera
  • 2-3 łyżki oliwy
  • ok. 2 łyżki ketchupu

Sposób przygotowania:

Zapiekane bułki na kolację

ETAP 1:

Zapiekane bułki na kolację
Cebulę z papryką podsmażamy przez chwilę.

Z bułek odkrawamy górę i wydrążamy środek.
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Paprykę kroimy w małą kostkę, dodajemy do cebuli i razem podsmażamy (na oliwie).

ETAP 2:

Zapiekane bułki na kolację
Do warzyw dodajemy fileta z kurczaka i dalej smażymy.

Następnie do warzyw dodajemy pokrojonego w większą kostkę fileta z kurczaka. Smażymy mieszając i przyprawiamy do smaku.

ETAP 3:

Zapiekane bułki na kolację
Do podsmażanego mięsa i warzyw dodajemy ketchup.

Gdy warzywa i mięso będzie miękkie to dodajemy ketchup i smażymy jeszcze przez chwilę.

ETAP 4:

Zapiekane bułki na kolację
Farszemw ypełniamy wydrążony środek bułek.

Po czym farszem napełniamy środek bułek.

ETAP 5:

Zapiekane bułki na kolację
Wierzch bułek posypujemy startym żółtym serem.

Ser żółty trzemy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch bułek. Zapiekamy w piekarniku ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Podajemy gorące.