Sposób przygotowania:
Zapiekane bułki z ogórkiem i kozim seremEtap 1
Ogórka umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach razem ze skórką.
Etap 2
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić na maśle.
Etap 3
Do tego dodać odciśniętego z nadmiaru płynu ogórka. Smażyć, często mieszając, aż ogórek zmięknie. Doprawić odrobiną soli, kminkiem, gałką muszkatołową i kolendrą, ostudzić.
Etap 4
Bułki przekroić na pół, lekko wydrążyć w środku, posmarować pesto.
Etap 5
Do bułek nałożyć podsmażone ogórki.
Etap 6
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozłożyć na ogórkach.
Etap 7
Bułki zapiekać w 200 stopniach przez ok. 15-20 minut. Można je podać z dowolnym sosem.