Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Ziemniaczane ćwiarki w majernaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Brak pomysłu co na obiad do mięsa podać? Polecam ćwiarteczki ziemniaczane w majeranku pieczone na chrupko.

Ziemniaczane ćwiarki w majernaku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaczane ćwiarki w majernaku

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane ćwiarki w majernaku
Ziemniaki szorujemy pod zimną wodą, kroimy je w ćwiartki. Ważne by wybrać podobnej wielkości ziemniaki. Ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy delikatnie masłem, oprószamy solą, przyprawą do ziemniaków i majerankiem.

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, wkładamy ziemniaki na około 60-75 minut.
Ziemniaczane ćwiarki w majernaku
ziemniaki które wczesniej umyliśmy kroimy smarujemy masłem i doprawiamy
Ziemniaczane ćwiarki w majernaku
ziemniaki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy

Tagi:

ziemniaki