haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 447]

Aksamitny krem ze szparagów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki szparagowo - marchewkowy krem, który rozpływa się w ustach.

Aksamitny krem ze szparagów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Aksamitny krem ze szparagów

 

Sposób przygotowania:

Aksamitny krem ze szparagów
Do rosołu wrzucamy obrane i umyte marchewki i seler, a także pokrojone w kawałki szparagi. Wlewamy zalewę ze słoików i dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Solimy do smaku i gotujemy, aż marchew będzie miękka (ok. 20 minut). Całość miksujemy blenderem, przecieramy przez sito w celu uzyskania gładkiego kremu, jeszcze raz podgrzewamy, dodajemy śmietanę i posypujemy posiekanym koperkiem. Można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego!
Aksamitny krem ze szparagów
Etap 1
Aksamitny krem ze szparagów
Etap 2
Aksamitny krem ze szparagów
Etap 3
Aksamitny krem ze szparagów
Etap 4

Tagi:

szparagi