Kamisia15

Kamisia15

Kucharz
[Przepisów: 11]

Ala Gyros

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne i bardzo syte danie:))

Ala Gyros

Składniki:

Ala Gyros

 

  • kapusta pekińska
  • Vegeta
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 7 ogórków konserwowych
  • jedna połówka piersi z kurczaka
  • 1/2 kg schabu
  • majonez
  • przyprawa do Gyrosa "Prymat"
  • 2 cebule
  • szklanka wody
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Ala Gyros
Kapustę pekińską szatkujemy i posypujemy Vegetą. Pierś z kurczaka i schab kroimy w małą kosteczkę - smażymy na oleju. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę ( najlepiej sparzyć cebulkę wrzątkiem) - i dusimy aż mięso będzie miękkie i zarumienione. Następnie do szklanki z wodą wsypujemy przyprawę Gyros i zalewamy nią mięso. Smażymy jeszcze przez około 15 min. na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. W tym czasie kroimy ogórki w malutką kosteczkę. Następnie do głębokiego naczynia wkładamy kolejno - usmażone mięso; odsączoną kukurydzę; pokrojone ogórki; przykrywamy to majonezem; na to kładziemy poszatkowaną kapustę i polewamy ketchupem robiąc szlaczki. Danie bardzo smakuje na ciepło jak i na zimno:))