Sposób przygotowania:
Ala Gyros
Kapustę pekińską szatkujemy i posypujemy Vegetą. Pierś z kurczaka i schab kroimy w małą kosteczkę - smażymy na oleju. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę ( najlepiej sparzyć cebulkę wrzątkiem) - i dusimy aż mięso będzie miękkie i zarumienione. Następnie do szklanki z wodą wsypujemy przyprawę Gyros i zalewamy nią mięso. Smażymy jeszcze przez około 15 min. na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. W tym czasie kroimy ogórki w malutką kosteczkę. Następnie do głębokiego naczynia wkładamy kolejno - usmażone mięso; odsączoną kukurydzę; pokrojone ogórki; przykrywamy to majonezem; na to kładziemy poszatkowaną kapustę i polewamy ketchupem robiąc szlaczki. Danie bardzo smakuje na ciepło jak i na zimno:))
kinga
Kamisia15