Sposób przygotowania:
Gyros na talerzu
Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa, odstawić na godzinę. Po tym czasie mięso usmażyć.
Frytki usmażyć na oleju.
Przygotować sos do sałatki: śmietankę wymieszać z cukrem, solą i pieprzem.
Przygotować sos do mięsa: majonez wymieszać z musztardą, czosnkiem, solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Sałatka: Sałatę lodową porwać na kawałki, ogórka pokroić w półplasterki, rzodkiewkę w plasterki. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Warzywa wymieszać z sosem.
Na talerzu układać obok siebie sałatkę, frytki i mięso. Mięso polać przygotowanym wcześniej sosem.
Frytki usmażyć na oleju.
Przygotować sos do sałatki: śmietankę wymieszać z cukrem, solą i pieprzem.
Przygotować sos do mięsa: majonez wymieszać z musztardą, czosnkiem, solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Sałatka: Sałatę lodową porwać na kawałki, ogórka pokroić w półplasterki, rzodkiewkę w plasterki. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Warzywa wymieszać z sosem.
Na talerzu układać obok siebie sałatkę, frytki i mięso. Mięso polać przygotowanym wcześniej sosem.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
ciasteczka