Sposób przygotowania:
Alkoholowy deser arbuzowy
Arbuz musi mieć wypłukana skórkę. Wydrążamy wnętrze, pozbywamy się pestek. Kroimy na kosteczke około 1,5 - 2cm. Dobrze jak by udało sie zebrać troche soku arbuzowego.
Do wydrązonego arbuza wsypujemy pokrojony miąższ + ewentualnie sok arbuzowy. Zalewamy alkoholem - ja wolę szampan. Delikatnie mieszamy i Odstawiamy do lodówki (mozna przykryć folią) az się schłodzi.
Nakładamy do salaterek i jemy lyżeczką. Można dodac sok z cytryny jeśli deser wyjdzie bardzo słodki.
Równie dobrze można wrzucic miąż do miseczki, ale w wydrążonej skórce wygląda ciekawiej.
Do wydrązonego arbuza wsypujemy pokrojony miąższ + ewentualnie sok arbuzowy. Zalewamy alkoholem - ja wolę szampan. Delikatnie mieszamy i Odstawiamy do lodówki (mozna przykryć folią) az się schłodzi.
Nakładamy do salaterek i jemy lyżeczką. Można dodac sok z cytryny jeśli deser wyjdzie bardzo słodki.
Równie dobrze można wrzucic miąż do miseczki, ale w wydrążonej skórce wygląda ciekawiej.