kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Ambrozja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto fyllo jest bardzo ciężkie do zrobienia ale można kupić gotowe :)

Ambrozja

Składniki:

Ambrozja

 

Sposób przygotowania:

Ambrozja
Siekamy pistacje,orzechy i migdały a potem mieszamy je ze skórką cytryny,cynamonem i 4 łyżkami cukru.Ciasto dzielimy na 2 części.Formę smarujemy masłem i układamy w niej 1 część ciasta.Układamy bakalie i nakrywamy 2 ciastem.Nacinamy ciasto bardzo gęsto, smarujemy stopionym masłem i pieczemy 35 minut w temperaturze 200*C.Miód i resztę cukru gotujemy z 2/3 szklanki wody.Ciasto po wyjęciu z piekarnika polewamy syropem i studzimy.Podajemy na zimno.Smacznego!

Tagi:

ciasto