Sposób przygotowania:
amerykanki
Wszystkie składniki miksujemy w odpowiedniej kolejności. Do przygotowanej dośc dużej miski nalezy wrzucić palmę i cukier (palma musi być miękka ponieważ trudno będzie ją zmiksować).Gdy już to razem zmieszamy to do tego musimy wszypać amoniak i powoli dosypywać mąkę jednocześnie nie przestając miksować (jeżeli wsypiemy połowę wyznaczonej mąki mozemy dolać troche mleka i potem dalej dosypywać mąke).Na koniec Wlewamy resztę mleka. Miksujemy tak długo, az ciasto nabierze jednolitej konsystęci.Gdy ciasto jest juz gotowe rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Potem bierzemu blahce wyłożoną papierem i rozkładamy ciasto nabierająć je łyżką. Trzeba tez pamiętac ze one napewno urosną więc trzeba zachować odstępy
Życzę smacznego ;)
Życzę smacznego ;)