Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Ananas pikantny- smażony :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Podawać jako dodatek do dań w stylu orientalnym . Smaczne. Proste. Szybkie. Tanie .

Ananas pikantny- smażony :

Składniki:

Ananas pikantny- smażony :

 

  • 1 puszka ananasa w syropie ( w plastrach )
  • papryka mielona
  • curry
  • sos Tao-Tao
  • pieprz mielony
  • 3 łyżki mąki
  • 4 łyżki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Ananas pikantny- smażony :
Ananasa wyjąć z zalewy. Posypać przyprawami . Skropić sosem Tao-Tao. Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać oliwę . Na tłuszcz kłaść plastry ananasa i smażyć po 2-3 minuty z każdej strony .

Tagi:

sosy