Sposób przygotowania:
Ananas w cieście
Ananas obieram, kroimy w krążki a następnie w ćwiartki. Zdrewniałą część owocu usuwamy. Pokrojony ananas posypujemy lekko cukrem pudrem.
Jajko ucieramy z 3 łyż cukru. Dodajemy mąkę i szczyptę soli. Dodajemy olej i ciągle mieszając rozprowadzamy ciasto piwem. Odstawiamy ciasto na ok 1/2 godz. Następnie ćwiartki ananasa maczamy w cieście i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Smacznego.
Jajko ucieramy z 3 łyż cukru. Dodajemy mąkę i szczyptę soli. Dodajemy olej i ciągle mieszając rozprowadzamy ciasto piwem. Odstawiamy ciasto na ok 1/2 godz. Następnie ćwiartki ananasa maczamy w cieście i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Smacznego.