Sposób przygotowania:
Ananasowy raj
Kisiel gotujemy wg.przepisu na opakowaniu , z tym , że wodę mieszamy pół na pół z syropem z ananasów. Odstawiamy do przestudzenia. Truskawki ( rozmrożone wcześniej ) mieszamy z cukrem pudrem i miksujemy ( nie na gładką masę! ). Ananasy kroimy w drobne kosteczki , dolewamy śmietanę kremówkę i miksujemy ( też nie na gładką masę - ma byc widac i czuc kawałki ananasa ). dodajemy wiórki kokosowe i razem mieszamy. Do pucharka / salaterki wkładamy na spód mus truskawkowy ...na wierzch lekko przestudzony kisiel cytrynowo / ananasowy. Gdy chwilę postoi przykrywamy warstwą kokosowo / ananasową. Ozdabiamy wg. własnego pomysłu!Deser smakuje rewelacyjnie - egzotyczne smaki mieszają się ze sobą i przypominają nam lato i wakacje!