Sposób przygotowania:
Andrut z masą kokosową z kakaową nutą
Do garnka wlewamy mleko, do którego dodajemy pokrojone masło lub margarynę, pastę kokosową, cukier kokosowy oraz kakao.
Garnek stawiamy na niewielkim ogniu i cały czas mieszamy, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Powstałą masę odstawiamy do lekkiego ostudzenia, po czym dodajemy mleko w proszku, a całość miksujemy do połączenia się składników.
Gotową masą smarujemy wafle.
Przełożone masą wafle owijamy w folię, wkładamy do lodówki i obciążamy z góry, żeby andruty docisnąć do siebie.
Dobrze schłodzonego andruta kroimy na dowolnej wielkości kawałki.
Garnek stawiamy na niewielkim ogniu i cały czas mieszamy, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Powstałą masę odstawiamy do lekkiego ostudzenia, po czym dodajemy mleko w proszku, a całość miksujemy do połączenia się składników.
Gotową masą smarujemy wafle.
Przełożone masą wafle owijamy w folię, wkładamy do lodówki i obciążamy z góry, żeby andruty docisnąć do siebie.
Dobrze schłodzonego andruta kroimy na dowolnej wielkości kawałki.
robaczek
misia5
Cieszę się, że pomysł na masę przypadł Ci do gustu :)
lukrowanepierniczki
skuter5
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że masa Ci się spodobała :)
misia5
U mnie jest to samo :) Moja Babcia była mistrzynią w przygotowywaniu takich andrutów :)
Czekoladka 2
misia5
Dziękuję :)