Sposób przygotowania:
Andrut z masą mleczno kakaową
Do garnka wlewamy mleko. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło lub margarynę, cukier oraz kakao.
Całość stawiamy na niewielkim ogniu i cały czas mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia i połączenia się składników.
Powstałą masę odstawiamy do ostudzenia.
Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku i całość miksujemy do połączenia się składników.
Gotową masą smarujemy wafle.
Przełożone masą wafle owijamy w folię, wkładamy do lodówki i obciążamy z góry, żeby andruty docisnąć do siebie.
Dobrze schłodzonego andruta kroimy na dowolnej wielkości kawałki.
Całość stawiamy na niewielkim ogniu i cały czas mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia i połączenia się składników.
Powstałą masę odstawiamy do ostudzenia.
Do przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku i całość miksujemy do połączenia się składników.
Gotową masą smarujemy wafle.
Przełożone masą wafle owijamy w folię, wkładamy do lodówki i obciążamy z góry, żeby andruty docisnąć do siebie.
Dobrze schłodzonego andruta kroimy na dowolnej wielkości kawałki.
katarzynka455
misia5
Dziękuję :) Zgadzam się w 100 % takie domowe są najlepsze :)
biedroneczki