Sposób przygotowania:
Wafle orzechowe z porzeczkową nutą
Do miseczki włóż świeże masło, połamaną czekoladę i śmietankę. Rozpuść wszystko mieszając nad garnkiem gorącej wody. Gdy masa będzie jednolita zestaw miskę i dodaj orzechy dość drobno zmielone (lub posiekane). Ilość dokładna zależy od tego jak drobno są zmielone orzechy. Po dokładnym wymieszaniu przekładaj masą kolejne wafle dociskając je mocno tak, by się zlepiły. Ostatnią przełóż dodatkowo gęstym przecierem porzeczkowym. Jeśli twój zawiera dużo wody weź go więcej i odparuj na rondlu podgrzewając na małym ogniu. Zawiń wafle w folię i obciąż deseczką a następnie czymś ciężkim. Po godzinie pokrój w prostokąty lub romby i wyłóż na talerzyk.
edytaha
jaNina
Chętnie podrzucę kilka do kawki :)
edytaha
Dziękuję, masz dobre serduszko :)