Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Kulki kokosowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo proste i szybkie do przygotowania a jednocześnie bardzo smaczne, kokosowo -czekoladowe kulki. Male, pyszne słodkie co nieco.

Kulki kokosowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kulki kokosowe

 

  • 1 biała czekolada (150 g)
  • 1/2 szklanki syropu brzoskwiniowego
  • 1 opakowanie kokosu (200 g)

Sposób przygotowania:

Kulki kokosowe
Do rondelka wlać syrop brzoskwiniowy, włożyć połamaną na kawałki białą czekoladę. Podgrzać

i czekoladę roztopic w syropie.

Gorąca masę przelać do większej miski , wsypać kokos i dokładnie wymieszać. Poczekać aż masa trochę przestygnie przestygnie.

Z cieplej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na talerzu. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Smacznego
Kulki kokosowe
Roztopiona białą czekoladę w syropie przelać do większej miski
Kulki kokosowe
Do masy czekoladowo brzoskwiniowej dodac kokos
Kulki kokosowe
Kokos dokładnie wymieszać z masa czekoladowa
Kulki kokosowe
Z masy formować dłonią kulki, wstawić do lodówki