Sposób przygotowania:
Andrut z masą z galaretki z czekoladowym akcentem
Do garnka ze śmietanką wrzucamy pokrojone masło lub margarynę. Na wolnym ogniu doprowadzamy do rozpuszczenia tłuszczu. Następnie dodajemy cukier. Mieszamy, aż się rozpuści, a zawartość garnka się zagotuje. Gdy to nastąpi wyłączamy płomień i dodajemy galaretkę. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia.
Przestudzoną masą smarujemy wafle. Jeden z nich smarujemy kremem czekoladowym.
Przełożone wafle owijamy w folię, wstawiamy do lodówki i obciążamy z góry, żeby całość dobrze się połączyła, a wafle nie powyginały na wszystkie możliwe strony.
Dobrze schłodzony kroimy na dowolne kawałki.
Przestudzoną masą smarujemy wafle. Jeden z nich smarujemy kremem czekoladowym.
Przełożone wafle owijamy w folię, wstawiamy do lodówki i obciążamy z góry, żeby całość dobrze się połączyła, a wafle nie powyginały na wszystkie możliwe strony.
Dobrze schłodzony kroimy na dowolne kawałki.
BozenaMatuszczyk