aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Angielskie pączki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo delikatne, wprost rozpływające się w ustach małe pączusie. Bardzo proste i szybkie do zrobienia i równie szybko znikają ze stołu.

Angielskie pączki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Angielskie pączki

 

  • 2 serki waniliowe
  • 6 jajek
  • 3 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Angielskie pączki
Do miski wkładamy serki i wbijamy jajka. Dokładnie miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy cukier oraz przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki ciasta na pączki ponownie dokładnie miksujemy. Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy go. Na gorący wkładamy małą łyżeczką porcje ciasta (nie jest to łatwe, gdyż ciasto klei się do łyżki). Pączki smażymy na rumiano z każdej strony. Gotowe pączki wyjmujemy na talerz i czekamy aż ostygną, wówczas posypujemy cukrem pudrem.
Angielskie pączki
Do miski wkładamy serki i wbijamy jajka. Dokładnie miksujemy.
Angielskie pączki
Dodajemy cukier oraz przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia.
Angielskie pączki
Wszystkie składniki ciasta na pączki ponownie dokładnie miksujemy.
Angielskie pączki
Na gorący wkładamy małą łyżeczką porcje ciasta. Smażymy na rumiano z każdej strony.