landrynka3410

landrynka3410

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

Apuszka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

.....Życzę smacznego.....

 Apuszka

Składniki:

Apuszka

 

  • 6 jaj
  • 1 szt proszku do pieczenia
  • 2 szklanka naturalnej maślanki
  • 300 g masła
  • 600 g śliwek
  • 2 szklanki cukru
  • 3 szklanki mąki pszennej

 

Sposób przygotowania:

Apuszka
Na początek utrzeć dokłądnie cukier z masłem. Nie przerywając ucierania, dodawać po jednym jajku. Wlać maślankę. Wymieszać na puszystą masę z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przelać do blaszy. Śliwki umyć, wydrylować i podzielić na połówki. Ułożyć na wierzchu ciasta. Piec w temp. 200 st. C przez 40 minut.Po upieczeniu polecam polać polewą czekoladowa,toffi lub orzechową.

Tagi:

śliwki