Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Arbuzowe kulki.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Czasem trzeba blefować aby ugłaskać kapryśnych małych gości.

Arbuzowe kulki. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Arbuzowe kulki.

 

  • 3 kulki z arbuza
  • 50 g serka homogenizowanego
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • kilka borówek
  • kostka gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Arbuzowe kulki.
Z arbuza za pomocą łyżki do lodów wycinamy kulki. Serek mieszamy z cukrem waniliowym i otartą skórką z cytryny. Borówki płuczemy i dokładnie osuszamy. Na talerzyk deserowy wykładamy serek, a na nim układamy kulki z arbuza. W koło układamy wianuszek z borówek amerykańskich. Całość posypujemy wiórkami z gorzkiej czekolady. Najlepiej się je robi obieraczką do warzyw.
Arbuzowe kulki.
Łyżką do lodów wycinamy z arbuza kilka kulek.
Arbuzowe kulki.
Serek mieszamy z cukrem a następnie dodajemy skórkę.

Tagi:

czekolada