danboo

danboo

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Arbuzowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Arbuz obrać,zmiksować bez pestek, zamrozić 3-4 godz.Rozdrobnić,przełożyć do pucharków,udekorować melisą lub miętą,polać likierem lub sokiem

Arbuzowy deser

Składniki:

Arbuzowy deser

 

  • arbuza,3 łyżki soku cytrynowego,2 łyżki cukru pudru, 4 łyżki likieru wiśniowego lub soku

Sposób przygotowania:

Arbuzowy deser
- Arbuz obrać ze skórki, pokroić na cząstki, usunąć pestki.Miąższ zmiksować z sokiem cytrynowym oraz cukrem pudrem.Przełożyć do płaskiego naczynia, nakryć i wstawić do zamrażalnika na 3-4 godziny.
W trakcie zamrażania masę kilkakrotnie zamieszać.
- Przed podaniem zamrożoną masę pokruszyć /np.rozbić tłuczkiem/ lub rozdrobnić łyżką.Deser rozłożyć do schłodzonych pucharków.Udekorować listkami melisy lub mięty.Deser dla dorosłych polać likierem, a dla dzieci-sokiem owocowym.