Sposób przygotowania:
Arbuzowy deser
- Arbuz obrać ze skórki, pokroić na cząstki, usunąć pestki.Miąższ zmiksować z sokiem cytrynowym oraz cukrem pudrem.Przełożyć do płaskiego naczynia, nakryć i wstawić do zamrażalnika na 3-4 godziny.
W trakcie zamrażania masę kilkakrotnie zamieszać.
- Przed podaniem zamrożoną masę pokruszyć /np.rozbić tłuczkiem/ lub rozdrobnić łyżką.Deser rozłożyć do schłodzonych pucharków.Udekorować listkami melisy lub mięty.Deser dla dorosłych polać likierem, a dla dzieci-sokiem owocowym.
W trakcie zamrażania masę kilkakrotnie zamieszać.
- Przed podaniem zamrożoną masę pokruszyć /np.rozbić tłuczkiem/ lub rozdrobnić łyżką.Deser rozłożyć do schłodzonych pucharków.Udekorować listkami melisy lub mięty.Deser dla dorosłych polać likierem, a dla dzieci-sokiem owocowym.