nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Arbuzowy drink z dodatkiem wina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo orzeźwiający i przyjemny w smaku napój, drink dla dorosłych, odpowiednio słodki z przyjemną cytrynową nutką.

Arbuzowy drink z dodatkiem wina Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Arbuzowy drink z dodatkiem wina

 

  • spory kawałek arbuza
  • 0,5 szklanki różowego wina półsłodkiego
  • 0,5 szklanki mineralnej wody gazowanej
  • sok z cytryny
  • 2 łyżeczki cukru cytrynowego
  • 2 kostki lodu

Sposób przygotowania:

Arbuzowy drink z dodatkiem wina
Miąższ arbuza odkroić od skórki i wybrać z niego pestki. Przygotowanego arbuza przełożyć do plastikowego pojemnika i skropić go sokiem z cytryny. Do arbuza dodać cukier cytrynowy, a następnie dolać do niego schłodzone różowe wino i gazowaną wodę mineralną. Jeśli nie posiadamy cytrynowego cukru możemy go zastąpić zwykłym, białym cukrem i dodać do drinka przykładowo więcej soku z cytryny. Wszystkie umieszczone w pojemniku składniki zmiksować blenderem. Przelać gotowy napój alkoholowy z arbuza do szklanki i dodać do niego kostki lodu.
Arbuzowy drink z dodatkiem wina
Pozbawiony skórki i pestek arbuz przełożony do pojemnika z dodatkiem cukru cytrynowego.
Arbuzowy drink z dodatkiem wina
Arbuz z dodatkiem cukru z dodatkiem dolanego wina i wody mineralnej.
Arbuzowy drink z dodatkiem wina
Wszystkie składniki umieszczone w pojemniku potrzebne do zrobienia arbuzowego drinka miksowane blenderem.

Tagi:

lody drink drinki