BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1283]

Arbuzowy sorbet

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny sorbet arbuzowy ,który ugasza pragnienie w upalne dni. Przygotowanie sorbetu jest poste i szybkie. Jeżeli lubicie arbuz polecam.

Arbuzowy sorbet Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Arbuzowy sorbet

 

  • arbuz około 1,5 kg,
  • cukier puder 2 łyżki,
  • woda gorąca 1 łyżka,

Sposób przygotowania:

Arbuzowy sorbet
Z arbuza wydrążyć miąższ, usunąć pestki.

Miąższ zmiksować blenderem.

Cukier puder wymieszać z gorącą wodą , a następnie dodać do zmiksowanego miąższu arbuzowego i wymieszać.

Całość przekładamy do pojemnika zamykamy i wkładamy do zamrożenia na kilka godzin.( u mnie 6 godzin).

Co godzinę mieszamy, przekładamy do pucharków dekorując listkami mięty.
Arbuzowy sorbet
Miąższ z arbuza wydrążyć ,usunąć pestki w miarę możliwości
Arbuzowy sorbet
Miąższ zmiksować blenderem dodając rozmieszany w gorącej wodzie cukier puder
Arbuzowy sorbet
Zmiksowany miąższ przełożyć do pudełka , zamknąć i włożyć do zamrażarki w celu zamrożenia
Arbuzowy sorbet
Co godzinę sorbet przemieszać , rozlać do pucharków i udekorować listkami mięty

Tagi:

deser