Sposób przygotowania:
Potrawka z udek kurczaka z sosem pomidorowymPrzygotowanie mięsa:
Umyte i osuszone mięso należy pokroić w dość sporą kostkę i przełożyć do miski. Całość dokładnie połączyć z sosem sojowym oraz przyprawami, a następnie odstawić do lodówki minimum na 1 godzinę.
Mięso i warzywa:
Mięso przełożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, posypać mąką, a następnie podsmażyć na delikatnie rumiany kolor.
Następnie mięso należy przełożyć do garnka, a na tej samej patelni poddusić uprzednio posiekaną cebulę oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodać do mięsa.
Potrawka:
Do garnka należy wrzucić listek laurowy oraz ziele angielskie. Całość zalać wodą i przykryć pokrywką. Wszystkie składniki dusić do miękkości i uważać, aby się nie przypaliły. Jeśli istnieje taka potrzeba to można dolać odrobinę wody. Na końcu potrawkę doprawić koncentratem pomidorowym i ewentualnie dodatkowymi przyprawami do smaku.