Neill Anthony

Neill Anthony

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Sorbet mango z arbuzem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Orzeźwiający sorbet mango z arbuzem to doskonała propozycja na upalne dni! Latem to deser obowiązkowy do przygotowania!

Sorbet mango z arbuzem

Składniki:

Sorbet mango z arbuzem

 

  • 1 mały arbuz pokrojony w kostkę

 

 

  • Melasa

 

  • 1 łyżka whisky

 

  • 6 mango (wcześniej pokrojonych i zamrożonych)

Sposób przygotowania:

Sorbet mango z arbuzem
Do pokrojonego arbuza dodaj sok z limonki, melasę do smaku oraz whisky. Wymieszaj i zamknij w pudełku próżniowym. Pozostaw w lodówce na 2 godziny.

Zmrożone mango zblenduj przy pomocy blendera na gładką masę.

Na talerzu umieść kostki arbuza, dodaj gałkę sorbetu i polej syropem arbuzowym.Gotowe! Smacznego!

Przepis z Polsat Food Network