Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Babcine pierogi z pasztetową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne babcine pierogi z pasztetową i smażoną cebulką.

Babcine pierogi z pasztetową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babcine pierogi z pasztetową

 

  • mąka - 0,5 kg
  • jajko - 1 szt
  • pasztetowa drobiowa - 20 dag
  • sól - 1 łyżeczka
  • olej - 1 łyżka
  • cebula - 1 szt.

Sposób przygotowania:

Babcine pierogi z pasztetową
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Wbijamy jajko. Dodajemy 1 łyżkę oleju , łyżeczkę soli i 0,5 szklanki wody. Zagniatamy ciasto.Rozwałkowujemy. Wycinamy szklanką kółka. Pasztetową kroimy na kawałki. Układamy po kawałku na każdym krążku ciasta. Sklejamy formując pierogi z falbanką. Gotujemy do wypłynięcia w gorącej osolonej wodzie z odrobiną oleju. Podajemy ze smażoną cebulką.
Babcine pierogi z pasztetową
Pyszne babcine pierogi z pasztetową i smażoną cebulką.
Babcine pierogi z pasztetową
Pyszne babcine pierogi z pasztetową i smażoną cebulką.