iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Babeczki bananowo migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Babeczki bananowo migdałowe

Babeczki bananowo migdałowe

Składniki:

Babeczki bananowo migdałowe

 

  • 2 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3/4 szklanki cukru , jak banany są mocno dojrzałe można mniej
  • 1 szklanka maślanki
  • 3/4 szklanki oleju,
  • 2 banany,
  • 1/2 szklanki tarte migdały,
  • cukier puder do ozdoby
  • 2 jajka

 

Sposób przygotowania:

Babeczki bananowo migdałowe
Do miski dajemy olej , maślankę i jaka -mieszamy. Do drugiej miski dajemy suche składniki -mąkę cukier proszek ,odrobinę soli i tarte migdały-mieszamy. Mokre składniki mieszamy i dodajemy suche składniki mieszamy. Banany obieramy i dusimy dodajemy do ciasta. Nakładamy do papilotów mufinkowych. Piekarniki nagrzewamy do 180 stopni .Wkładamy babeczki na 20 min . Gdy babeczki ostygną lukrujemy je i ozdabiamy.

Tagi:

jajko tarta jajka