Sposób przygotowania:
Babeczki czekoladowe
Gorzką czekoladę posiekać. razem z masłem włożyć do rondelka i mieszając podgrzewać, aż się roztopi. Przelać do miseczki. Dodać cukier i cukier waniliowy, wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wbić jajka, wymieszać. Ciastem wypełnić foremki [do wysokości 3/4]. piec ok. 20 minut w temp. 175 stopni, wystudzić. Cukier puder ucierać z białkiem na gładką masę. Dodać sok z cytryny, ucierać jeszcze chwilę. odłożyć 2 łyżki powstałego lukru, a resztę ufarbować na różowo, dodając odrobinę barwnika. Różowym lukrem posmarować babeczki. Z białego zrobić kropeczki na pomarańczowych ciasteczkach i różowym lukrze. Na babeczkach ułożyć ciasteczka i kawałki czekolady.
sandra200
Gość
Darqs