otylia-sieczka

otylia-sieczka

Kucharz
[Przepisów: 16]

Babeczki czekoladowe z kokosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babeczki są Idealne na szybką i smaczna przekąskę

Babeczki czekoladowe z kokosem

Składniki:

Babeczki czekoladowe z kokosem

 

  • 275 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 łyżki kakao
  • 1 jajko
  • 130 g cukru
  • 80 g masła
  • 300 g maślanki

 

 

  • Nadzienie

 

  • 100 g świeżego sera
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Babeczki czekoladowe z kokosem
Mąkę, proszek do pieczenia, kakao i sodę wymieszać ze sobą. Jajko wybić do miseczki i rozbełtać, dodać cukier, masło i maślankę, zamieszać. Do mokrych składników dodawać porcjami suche. Nadzienie: wszystkie składniki razem połączyć i wymieszać do uzyskania kremowej masy Do formy muffinkowej nakładać na przemian ciasto kakaowe-nadzienie-ciasto kakaowe Piec w tem 180 C przez ok 20-25 min