Sposób przygotowania:
Babeczki dyniowe z żurawiną
Dynie myjemy,oczyszczamy z pestek kroimy na drobne kawałki.Wkładamy do rondla ,zalewamy wodą ,dodajemy cukier ,dusimy do miękkości na wolnym ogniu około 15min często mieszając.Następnie miksujemy w malakserze na jednolita konsystencje.Mleko z resztą cukru grzejemy dodajemy zmiksowana dynie i dokładnie mieszamy,wsypujemy kasze mannę od razu mieszamy by nie powstały grudki.Gotujemy 1/2min.Foremki na babeczki opłukujemy zimna wodą (dzięki temu później swobodnie wyłożymy ) .Na środku każdej foremki wkładamy trochę konfitury żurawinowej, wlewamy gorącą masę dyniową do połowy,ponownie wkładamy trochę żurawiny i wypełniamy masę dyniową do pełna.Gdy babeczki ostygną wykładamy je na talerz odwracając do góry dnem. Dekorujemy konfitura żurawinową i dowolnymi smakołykami.