Sposób przygotowania:
Babeczki kajmakowe z niesponianką
Mleko zagęszczone wkładamy do garnka z wodą i gotujemy przez 1,5-2h. Później należy je dobrze schłodzić, ponieważ gorące lubi wybuchać podczas otwierania. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy (najłatwiej mikserem na niskich obrotach) ubić na sztywno (na szczęście w tym przypadku nawet jak "przebijemy" śmietankę nadal spełni ona swoją funkcję). Mleko lekko ciepłe (jeżeli kupiliśmy gotowy krem należny przerzucić go do garnka i troszkę podgrzać) przekładamy do miski i kiksujemy dodając po łyżce ubitej śmietany, aż do momentu kiedy dwa składniki uda się nam połączyć w jedną , gładką całość. W zależność od tego jakiej konsystencji wyszedł nam krem (przepis jeden, ale zawsze wyjdzie troszkę inaczej) babeczki możemy uzupełnić na dzień lub kilka godzin przed podaniem. Najlepiej przechowywać je w lodówce, żeby nie rozpuścić babeczek. zanim jednak to zrobimy namawiam do ukrycia w każdej babeczce po połówce orzecha włoskiego(niesamowite połączenie smaków). Uzupełnione babeczki dekorujemy orzeszkiem lub/i posypką czekoladową. Sssmacznego!