Sposób przygotowania:
Babeczki sernikowe na zimno
Do miseczki wsypujemy galaretkę i żelatynę i zalewamy gorącą wodą, mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do przestudzenia.
Czekoladę razem z olejem kokosowym rozpuszczamy w kąpieli wodnej( miseczkę z pokruszoną czekoladą umieszczamy na garnku z gotującą się wodą-czekolada roztopi się pod wpływem gorącej pary).
Do gorącej czekolady dodajemy mąkę kokosową i wyrabiamy chwilę razem do połączenia się składników.
Nabieramy masę czekoladowo-kokosową wielkości orzecha włoskiego i wkładamy na dno silikonowej foremki do babeczek-lekko dociskamy do dna.
Robimy tak do wykorzystania masy czekoladowej. Spody babeczek wkładamy do lodówki do stężenia na 30 minut. W tym czasie mieszamy razem ricottę i rozpuszczoną galaretkę.
Gdy masa zacznie tężeć wlewamy ją na spody babeczek ( wychodzi po 3 łyżki masy na babeczkę) i ponownie wstawiamy babeczki do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie wyjmujemy babeczki z silikonowych foremek i dekorujemy startą czekoladą i plastrami cytryny.
Czekoladę razem z olejem kokosowym rozpuszczamy w kąpieli wodnej( miseczkę z pokruszoną czekoladą umieszczamy na garnku z gotującą się wodą-czekolada roztopi się pod wpływem gorącej pary).
Do gorącej czekolady dodajemy mąkę kokosową i wyrabiamy chwilę razem do połączenia się składników.
Nabieramy masę czekoladowo-kokosową wielkości orzecha włoskiego i wkładamy na dno silikonowej foremki do babeczek-lekko dociskamy do dna.
Robimy tak do wykorzystania masy czekoladowej. Spody babeczek wkładamy do lodówki do stężenia na 30 minut. W tym czasie mieszamy razem ricottę i rozpuszczoną galaretkę.
Gdy masa zacznie tężeć wlewamy ją na spody babeczek ( wychodzi po 3 łyżki masy na babeczkę) i ponownie wstawiamy babeczki do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie wyjmujemy babeczki z silikonowych foremek i dekorujemy startą czekoladą i plastrami cytryny.