aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Sernikowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne babeczki z konfiturą

Sernikowe babeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernikowe babeczki

 

  • 1 opakowanie kruchych babeczek,
  • 200 g zmielonego sera twarogowego,
  • 2 jajka,
  • 100 ml kremówki,
  • 1/4 szklanki cukru,
  • 2 łyżki budyniu waniliowego,
  • 1 łyżka mąki pszennej,
  • konfitura, np. malinowa,
  • gorzka czekolada,

Sposób przygotowania:

Sernikowe babeczki
Żółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Oddzielnie ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę. Do żółtek dodajemy ser, budyń i mąkę. Następnie ubitą kremówkę i białka. Mieszamy delikatnie łyżką. Do gotowych kruchych babeczek nakładamy po łyżeczce konfitury i zapełniamy masą serową. Babeczki pieczemy ok. 15-20 minut w 180 stopniach. dekorujemy je rozpuszczoną gorzką czekoladą.
Sernikowe babeczki
babeczki wykladamy konfitura
Sernikowe babeczki
nastepnie wlewamy mase serowa
Sernikowe babeczki
rozpuszczamy czekolade do dekoracji
Sernikowe babeczki
i dekorujemy tworzac zygzaki