Sposób przygotowania:
Babeczki z cukinią i marchewką
Przygotować dwie miski. W jednej umieścić mokre składniki i wymieszać a w drugiej suche składniki. Do suchych składników na tarce na drobnych oczkach zetrzeć marchewkę i cukinię i wymieszać. Do suchych składników wlać mokre i widelcem wymieszać ciasto. Ciasto rozdzielić na 12 foremek do babeczek. Blachę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 175-180 stopni w zależności jak piekarnik piecze i piec 25-30 minut. Po upieczeniu babeczki przestudzić i posypać cukrem pudrem.
2milutka
zewa
A ja daję ( i nawet buraki ) i chłopaki wcinają zwłaszcza Kamilek. Nie lubi cukinii a w babeczkach zajada pod warunkiem, że nie widzi jak ciasto mieszam, hi, hi.
edytaha
I mas rację Ewciu, każdy sposób dobry, żeby niejadkowi przemycić troszkę warzyw :)
zewa
Dokładnie tak a mój łobuz jest wybitnym niejadkiem warzyw :)
Dlatego kombinuję jak koń pod górę :)
monikaT83
zewa
Dzięki Moniczko, dla dzieci takie babeczki są idealne :)