Sposób przygotowania:
Babeczki z czerwonej fasoli z żurawiną i kokosem1.

Przygotowałam dwa naczynia, do jednej miski włożyłam oddzielone żółtka od białek oraz czerwoną fasolę z puszki, którą wcześniej dobrze wypłukałam. Natomiast do drugiego naczynia dałam białka z jajek.
2.

Pianę z białek ubiłam na sztywno, potem dodałam cukier trzcinowy i chwilkę jeszcze zmiksowałam.
3.

Następną czynnością było wsypanie ciemnego kakao i delikatne zmiksowanie z pianą.
4.

Wcześniej także zmiksowałam blenderem fasolę z żółtkami, potem do masy fasolowej wsypałam sodę oczyszczoną i chwilkę jeszcze zmiksowałam.
Następnie połączyłam obie masy ze sobą i wymieszałam łyżką drewnianą.
5.

Do połączonej masy wsypałam żurawinę suszoną i ponownie wymieszałam łyżką drewnianą.
6.

Blachę z piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia.
Przygotowałam małe foremki silikonowe, do których włożyłam papilotki, a następnie wypełniłam je ciastem do 2/3 wysokości.
7.

Dość obficie posypałam ciasto wiórkami kokosowymi.
8.

Wcześniej nagrzałam piekarnik i gdy osiągnął temperaturę 180 stopni C wstawiłam babeczki na około 20 minut.
9.

Upieczone babeczki wystudziłam.
10.

Smacznego !