szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Orzechowe muffinki z fasoli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak naprawdę smakiem mnie nie urzekły, ale jak tylko znalazłam taki przepis musiałam sprawdzić co z tego wyjdzie. Oryginalny smak

Orzechowe muffinki z fasoli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Orzechowe muffinki z fasoli

 

Sposób przygotowania:

Orzechowe muffinki z fasoli
Z fasoli odlać zalewę i opłukać w zimnej wodzie, a następnie zmielić mikserem na gładką masę. Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do fasoli dodać wszystkie składniki oprócz ppiany i wymieszać dokładnie. Na końcu dodać pianę i delikatnie zmieszać. Papilotki napełniać masą do 3/4 wysokości. Babeczki cięzko odchodzą od foremek, więc lepiej robić je w papilotkach i w nich podawać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 40 minut. Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową.
Orzechowe muffinki z fasoli
Białą fasolę z puszki należy zmielić na gładką masę
Orzechowe muffinki z fasoli
Dodać wszystkie składniki i wymieszać dokładnie
Orzechowe muffinki z fasoli
Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie zmieszać
Orzechowe muffinki z fasoli
Masą napełnić papilotki i piec ok 40 minut