gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Babeczki truskawkowo śmietankowe

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne babeczki z truskawkami do kawusi.

Babeczki  truskawkowo  śmietankowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki truskawkowo śmietankowe

 

  • Składniki ciasta na babeczki

 

  • 30dkg mąki
  • 20 dkg margaryny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 1 jajko
  • Nadzienie

 

Sposób przygotowania:

Babeczki truskawkowo śmietankowe
Do miski dajemy mąkę ,cukier puder,margarynę,proszek,sól,wbijamy jajko wyrabiamy ciasto.Ciasto wałkujemy wycinamy krązki z ciasta i wyklejamy foremki.Tak przygotowane foremki z ciastem schładzam w lodówce około 30 minut.Do kazdej foremki wrzucam parę nasion fasoli suchej.Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika175 st i pieczemy 5-20 minut.Po upieczeniu wyjmujemy z kazdej babeczki fasolę . Truskawki myjemy i kroimy w kostkę wkładamy do każdej babeczki. Zelatynę zalewamy zimną wodą wody bardzo małotylkotyle aby zelatynę mozna było wymieszać.Jak żelatyna napęcznieje zalewamy ją wrzątkiem mieszamy wody też mało aby tylko się rozpusciła.Ubijamy śmietanę do ubitej wlewamy żelatynę ,następnie dodajemy masę smietanową mieszamy.Śmietanę wstawiamy na chwilę do lodówki aż trochę stężeje. Masę śmietankową przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy śmietanę na truskawki do każdej babeczki. Na górę każdej babeczki dajemy całą truskawkę i posypujemy płatkami czekolady. POLECAM !!!
Babeczki  truskawkowo  śmietankowe
Ciasto wałkujemy wycinamy krążki iwylepiamy foremki.
Babeczki  truskawkowo  śmietankowe
Do każdej foremi dajemy nasiona fasoli.
Babeczki  truskawkowo  śmietankowe
Ubijamy smietanę do której dodajemy namoczoną zelatynę.
Babeczki  truskawkowo  śmietankowe
Do każdej babeczki wkładamy pokrojone kawałki truskawek.