Sposób przygotowania:
Babeczki truskawkowo śmietankowe
Do miski dajemy mąkę ,cukier puder,margarynę,proszek,sól,wbijamy jajko wyrabiamy ciasto.Ciasto wałkujemy wycinamy krązki z ciasta i wyklejamy foremki.Tak przygotowane foremki z ciastem schładzam w lodówce około 30 minut.Do kazdej foremki wrzucam parę nasion fasoli suchej.Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika175 st i pieczemy 5-20 minut.Po upieczeniu wyjmujemy z kazdej babeczki fasolę . Truskawki myjemy i kroimy w kostkę wkładamy do każdej babeczki. Zelatynę zalewamy zimną wodą wody bardzo małotylkotyle aby zelatynę mozna było wymieszać.Jak żelatyna napęcznieje zalewamy ją wrzątkiem mieszamy wody też mało aby tylko się rozpusciła.Ubijamy śmietanę do ubitej wlewamy żelatynę ,następnie dodajemy masę smietanową mieszamy.Śmietanę wstawiamy na chwilę do lodówki aż trochę stężeje. Masę śmietankową przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy śmietanę na truskawki do każdej babeczki. Na górę każdej babeczki dajemy całą truskawkę i posypujemy płatkami czekolady. POLECAM !!!
mysza75
gosia56
Dziękuję Madziu babeczki były naprawdę pyszniutkie.
pepsicOLA
Ela Dz
gusia1000
gosia56
Ależ Gusia po to je się piecze aby je zjeść;)