cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Babeczki z kapusta i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne babeczki z kapusta kiszoną i suszonymi grzybami

Babeczki z kapusta i grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z kapusta i grzybami

 

  • gotowe babeczki. Polecam moj przepis na babeczki:

 

  • https://gotujmy.pl/babeczki-przepis-podstawowy,przepisy,175436.html

 

  • pół kilograma kapusty kiszonej ( na 60 babeczek)
  • 10 dag grzybów suszonych
  • 3 cebule

Sposób przygotowania:

Babeczki z kapusta i grzybami
Grzyby gotujemy do miękkości. Po ostygnięciu kroimy w mniejsze kawałki. Kapustę odciskamy i również kroimy na drobno. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na smalcu. Następnie dodajemy grzyby i smażymy kolejne 5 minut. Nastepnie kapustę i przesmażamy ją aż będzie brązowa. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Gotowym farszem nadziewamy babeczki. Farsz można wlozyc do lodowki i nadziewać tuż przed podaniem. Przed spożyciem wystarczy podgrzać.Smacznego!
Babeczki z kapusta i grzybami
Grzyby gotujemy do miękkości następnie kroimy je w kostkę
Babeczki z kapusta i grzybami
Cebulkę kroimy w kostke i smażymy do złotego koloru
Babeczki z kapusta i grzybami
Obsmażamy grzyby i cebulkę aż bedzie wszystko miękkie
Babeczki z kapusta i grzybami
Etap 4Na koniec wrzucamy kapustę kiszona i zasmażamy