Sposób przygotowania:
Pyszne paluchy razowePrzygotowanie ciasta
![Paluchy razowe. Paluchy razowe.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/paluchy-razowe-397965.jpg)
Mąkę razową przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję jajko, pokruszone drożdże, śmietanę, sól i cukier. Zagniatam ciasto jak na makaron.
Formowanie wałeczków
![Paluchy razowe. Paluchy razowe.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/paluchy-razowe-397966.jpg)
Z zagniecionego ciasta formuję około 15cm wałeczki.
Pieczenie
![Paluchy razowe. Paluchy razowe.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/paluchy-razowe-397967.jpg)
Wałeczki nacinam nożem. Następnie paluchy układam na blaszce. Piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
robaczek
lukrowanepierniczki