lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babeczki z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie łatwe i smaczne to lubię najbardziej .

Babeczki z migdałami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki z migdałami

 

  • 2 szklanki mąki tortowej

 

  • 3 jaja

 

  • cukier 150 gram

 

  • proszek do pieczenia pół łyżeczki

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z migdałami
1. Zmiksować jaja z cukrem na puch ( aż podwoi swoją objętość ) . 2.Dodać rozpuszczoną margarynę 3. Mąkę z proszkiem do pieczenia . 4.Wymieszać składniki , na koniec dodać kakao . 5.Zmiksowane ciasto przelewamy do papilotek posypujemy płatkami migdałowymi. Zapiekamy 25 minut w 170 stopniach. 12 szt wychodzi .
Babeczki z migdałami
zmiksowane składniki przelewamy do formy na papilotki
Babeczki z migdałami
Pieczemy babeczki 25 minut w 170 stopniach