Sposób przygotowania:
Babeczki z nashi
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami lub foremkami silikonowymi. Przygotować dwie miski. Do jednej wbić jajka, wlać mleko i olej i wymieszać. Do drugiej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i wymieszać. Nashi obrać, opłukać i zetrzeć do mąki na tarce o grubych oczkach po czym wymieszać. Do płynnych składników przełożyć sypkie i najlepiej za pomocą widelca wymieszać składniki dość szybko. Ciasto rozdzielić do przygotowanych foremek. Babeczki piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu babeczki wyjąć i wystudzić. Do rondelka wlać trochę wody, na rondelek postawić metalową miseczkę ( nie powinna dotykać wody ), wrzucić polewę, wlać mleko i podgrzewając doprowadzić do rozpuszczenia się polewy i połączenia z mlekiem. Miseczkę z polewą zdjąć z rondelka i każdą babeczkę zanurzać w polewie a następnie posypać posypką i układać gotowe babeczki na talerzu.