Sposób przygotowania:
Babeczki z nutą pomarańczy
Do miski wkładamy jogurt, olej i dodajemy wybite jajko, oba cukry i mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Wsypujemy skórkę pomarańczową i ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Upieczone wyjmujemy z foremek i studzimy.
Lukier : do moździerza wsypujemy cukier puder i wlewamy sok z cytryny. Ucieramy do momentu, aż powstanie gładki lukier.
Ostudzone babeczki dekorujemy lukrem i skórką pomarańczową.
Lukier : do moździerza wsypujemy cukier puder i wlewamy sok z cytryny. Ucieramy do momentu, aż powstanie gładki lukier.
Ostudzone babeczki dekorujemy lukrem i skórką pomarańczową.
slodkokwasnakuchnia1
kuchenny świat