Sposób przygotowania:
Mała babka cytrynowa z otartą skórką pomarańczy
Trzy białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno dodajemy stopniowo cukier puder oraz żółtka, teraz pomalutku cały czas ubijając wlewamy 200 ml oleju słonecznikowego.
Dodajemy pół szklanki mąki pszennej przesianej z łyżeczką proszku do pieczenia i łączymy z masą. Dodajemy otartą skórkę z pomarańczy.
Na koniec dodajemy dwa kisiele cytrynowe oraz sok z jednej cytryny.
Kiedy dodamy kisiele, delikatnie mieszamy do połączenia się składników, nie ubijamy bo wyjdzie zakalec.
Pieczemy i wyjmujemy z foremki.
Dodajemy pół szklanki mąki pszennej przesianej z łyżeczką proszku do pieczenia i łączymy z masą. Dodajemy otartą skórkę z pomarańczy.
Na koniec dodajemy dwa kisiele cytrynowe oraz sok z jednej cytryny.
Kiedy dodamy kisiele, delikatnie mieszamy do połączenia się składników, nie ubijamy bo wyjdzie zakalec.
Pieczemy i wyjmujemy z foremki.