Sposób przygotowania:
Świateczny wieniec z babeczek
W jednej misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem, suchym makiem i przyprawą do piernika. W drugiej misce roztrzepujemy jajka, wlewamy mleko, olej i dokładnie mieszamy. Następnie mieszamy ze sobą zawartość obu misek, wystarczy do tego ręczna trzepaczka. Wystarczy do tego sylikonowa szpatułka - nie trzeba używać miksera. Dodajemy skórkę pomarańczową i kandyzowaną oraz wyciśnięty sok z połowy pomarańczy i mieszamy.
Foremkę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami (22-24 szt.) i nakładamy do nich masę – po jednej łyżce, najlepiej nadaje się łyżka do lodów. Babeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut i studzimy.
Śmietankę razem z serkiem miksujemy na gładki krem. Następnie dodajemy cukier puder i kilka kropel barwnika i dokładnie wszystko miksujemy lecz nie za długo, żeby krem się nie zważył. Gotowy krem nakładamy na babeczki i układamy na kształt wieńca. Dekorujemy kokardą i świątecznymi ozdobami z masy cukrowej. Smacznego
Foremkę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami (22-24 szt.) i nakładamy do nich masę – po jednej łyżce, najlepiej nadaje się łyżka do lodów. Babeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut i studzimy.
Śmietankę razem z serkiem miksujemy na gładki krem. Następnie dodajemy cukier puder i kilka kropel barwnika i dokładnie wszystko miksujemy lecz nie za długo, żeby krem się nie zważył. Gotowy krem nakładamy na babeczki i układamy na kształt wieńca. Dekorujemy kokardą i świątecznymi ozdobami z masy cukrowej. Smacznego
SylaUla